Skip to main content

Ultralyd lymfeknuter

Kampanje 10% rabatt i oktober

Ultralyd lymfeknuter

Ultralyd kan på en trygg måte avgjøre om en kul under huden er en lymfeknute, og om lymfeknuten er normal.

Lymfeknuter er ansamlinger av lymfeceller i kroppen. Alle mennesker har flere hundre lymfeknuter fordelt rundt i ulike deler av kroppen. Hovedlymfestasjonene i kroppen finner man i armhulene, brysthulen, magen, lysken og på halsen. Lymfeknutene er en viktig del av immunforsvaret i kroppen og har en sentral rolle i å bekjempe både bakterier, virus og kreftceller.

Lymfeknutene er vanligvis små og myke, og selv om de ligger like under huden kan man ofte ikke føle dem. Når de bekjemper inntrengere som bakterier eller virus vil de gjerne vokse og man kan kjenne dem tydeligere. Ofte kan man kjenne hovne lymfeknuter på halsen i forbindelse med enforkjølelse eller øvre luftveisinfeksjon. Ved nyoppstått kul på halsen, i armhulen eller lysken som ikke går tilbake, bør man likevel undersøkes hos lege for å avklare årsaken.

Ultralyd er en god undersøkelse for å se om en nyoppdaget kul faktisk er en lymfeknute eller en annen struktur under huden som blant annet en fettkul (lipom), bindevevsknute (fibrom), knokkel eller cyste/ganglion. Dersom kulen er en lymfeknute kan spesialisten vurdere lymfeknuten med ultralyd.

Forfatter og medisinsk redaktør: Tor Austad – lege (radiolog)

Bestill time til undersøkelse med diagnostisk ultralyd eller som en del av helsesjekk med ultralyd

Følgende organer og pulsårer undersøkes ved Helsesjekk med ultralyd

ORGANER

Klikk på organer for mer informasjon

PULSÅRER

Klikk på blodårer for mer informasjon

Få rask time til helsesjekk med ultralyd ved en av våre klinikker

Bestill Helsesjekk Ultralyd i Bergen, Førde, Hamar, Oslo, Sandvika, Sarpsborg, Skien, Stavanger, Tromsø, Trondheim, Tønsberg, Ulsteinvik og Ålesund.
Du trenger ikke henvisning for å få time hos oss.

Ved vår klinikk i Oslo og i Ulsteinvik har du også mulighet til å ta blodprøver, EKG, måle blodtrykket og teste lungefunksjonen ved Helsesjekk Total.