Ultralyd lever

Kampanje 10% rabatt i oktober

Ultralyd lever

Ultralyd lever er ofte den foretrukne undersøkelsen for å undersøke lever. Undersøkelsen er uten røntgenstråler eller andre bivirkninger.

Leveren er den største kjertelen og et av de største organene i kroppen og veier nærmere 2 kg hos voksne. Leveren ligger i øvre høyre del av bukhulen, like under mellomgulvet (diafragma). Leveren har mange sentrale funksjoner i kroppen som lagring og omsetning av næringsstoffer inkludert karbohydrater, proteiner og fett. Leveren produserer også viktige vitaminer som vitamin A, vitamin D, vitamin E og vitamin K. Videre bidrar leveren i nedbrytning av en del giftige stoffer. Det er også leveren som produserer gallen som sendes videre gjennom gallegangene og lagres i galleblæren før den sendes til tarmen.

Ved mistanke om og utredning av sykdom i lever har ultralyd en sentral rolle. Metoden får fremstilt de fleste tilstander i leveren på en rask, enkel og behagelig måte.

Forfatter og medisinsk redaktør: Tor Austad – lege (radiolog)

Følgende organer og pulsårer undersøkes ved Helsesjekk med ultralyd

ORGANER

Klikk på organer for mer informasjon

PULSÅRER

Klikk på blodårer for mer informasjon

Få rask time til helsesjekk med ultralyd ved en av våre klinikker

Bestill Helsesjekk Ultralyd i Bergen, Førde, Hamar, Oslo, Sarpsborg, Skien, Stavanger, Tromsø, Trondheim, Ulsteinvik og Ålesund.
Du trenger ikke henvisning for å få time hos oss.

Ved vår klinikk i Oslo og i Ulsteinvik har du også mulighet til å ta blodprøver, EKG, måle blodtrykket og teste lungefunksjonen ved Helsesjekk Total.

Austad Diagnostikk tilbyr ultralyd i Bergen, Førde, Hamar, Oslo, Sarpsborg, Skien, Stavanger, Tromsø, Trondheim, Ulsteinvik og Ålesund.

Erfarne røntgenleger med god kompetanse innen ultralyd diagnostikk.

Postadresse: Bogstadveien 51, 0366 Oslo
Orgnr: 981906071
© Austad Diagnostikk 2022