Ultralyd lever

Ultralyd lever er ofte den foretrukne undersøkelsen for å undersøke lever. Undersøkelsen er uten røntgenstråler eller andre bivirkninger.

Ultralyd-Lever-galleblaereUltralyd lever

Leveren er den største kjertelen og et av de største organene i kroppen og veier nærmere 2 kg hos voksne. Leveren ligger i øvre høyre del av bukhulen, like under mellomgulvet (diafragma). Leveren har mange sentrale funksjoner i kroppen som lagring og omsetning av næringsstoffer inkludert karbohydrater, proteiner og fett. Leveren produserer også viktige vitaminer som vitamin A, vitamin D, vitamin E og vitamin K. Videre bidrar leveren i nedbrytning av en del giftige stoffer. Det er også leveren som produserer gallen som sendes videre gjennom gallegangene og lagres i galleblæren før den sendes til tarmen.

Ved mistanke om og utredning av sykdom i lever har ultralyd en sentral rolle. Metoden får fremstilt de fleste tilstander i leveren på en rask, enkel og behagelig måte.

Forfatter og medisinsk redaktør: Tor Austad – lege (radiolog)

Få rask time til ultralyd lever ved en av våre klinikker

Du kan få time til ultralyd lever hos våre erfarne legespesialister.

Austad Diagnostikk har klinikker i Oslo, Bergen, Stavanger, TrondheimFørde, Skien, Tromsø, Sarpsborg og Ulsteinvik. Du trenger ikke henvisning.

Nettstedet vårt benytter cookies for at du skal kunne bruke våre tjenester og for trafikkanalyse slik at vi kan lage en bedre tjeneste for deg. Vi er pliktig å informere deg om dette, og hvis dette er greit kan du fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies.