Ultralyd halskar

ultralyd halspulsårerUltralyd halskar (halspulsårer)

På hver side av halsen går en halspulsåre på fremsiden og en på baksiden. Pulsårene på fremsiden kalles arteria carotis mens pulsårene på baksiden kalles arteria vertebralis. Av halskarene er carotis arteriene er større, fører mer blod og er viktigere enn vertebral arteriene.

Ultralyd er en god metode for å undersøke halskarene. Spesialisten kan ved hjelp av ultralyd se man innsiden av åreveggen og vurdere fortykkelser (plakk) og måle blodgjennomstrømningen. Vurdering av blodårene bedrer muligheten til å vurdere fremtidig risiko for hjerte og karsykdom.

Forfatter og medisinsk redaktør: Tor Austad – lege (radiolog)

ultralyd-hals

Få rask time til ultralyd halspulsårer ved en av våre klinikker

Du kan få time til ultralyd halskar hos våre legespesialister. Ultralyd er en trygg undersøkelse uten røntgenstråler eller andre bivirkninger.

Vi har klinikker i Oslo, Bergen, TrondheimStavanger, Førde, Skien, Tromsø og Ulsteinvik. Du trenger ikke henvisning.

Nettstedet vårt benytter cookies for at du skal kunne bruke våre tjenester og for trafikkanalyse slik at vi kan lage en bedre tjeneste for deg. Vi er pliktig å informere deg om dette, og hvis dette er greit kan du fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies.