3D ultralyd

Trygg undersøkelse hos være erfarne jordmødre

Kort ventetid, topp moderne utstyr!

Trygg og god undersøkelse til 3D ultralyd hos erfaren jordmor og lege ved våre lokaler i Stavanger og Førde. Om du ønsker det kan du også få med bilder og videosnutter på minnepenn. Ta gjerne med din nærmeste på undersøkelsen!

Jordmor Karen Elisabet Hagerup Larsen

jordmor

Karen Elisabet Hagerup Larsen tok jordmorutdanning ved Høgskulen i Bergen i år 2000 og tok siden ett-årig videreutdanning innen ultralyddiagnostikk i Trondheim ved NTNU i 2012.

Siden 2012 har Karen Elisabet jobbet ved Kvinneklinikken Helse Førde og fra 2014 har hun kunnet tilby tidlig ultralyd og 3D ultralyd for gravide også hos Austad Diagnostikk i Førde.

Se her for mer informasjon om vår klinikk i Førde

3D ultralyd hos jordmor i Førde

Inntil 60 minutter konsultasjon
Pris 1390,-

Inkluderer medisinsk vurdering av fosteret, målinger og bilder på minnepenn og fotopapir!

(tidlig ultralyd: 990,-)

Hva er 3D ultralyd

3D ultralyd undersøkelse av gravide fremstiller babyen i magen i tre dimensjoner. Konvensjonell ultralyd fremstiller et tynt snitt av barnet i magen, det dannes altså bilder i to dimensjoner eller 2D ultralyd. Ved 3D undersøkelse dannes det samtidig mange 2D ultralyd eller tynne snitt av barnet  som settes sammen til et tredimensjonalt bilde, 3D ultralyd. Når man ser 3D fremstilling av barnet “live” kalles dette 4D ultralyd.

3d ultralyd3D ultralyd er den første muligheten til å se ansiktet til barnet i magen. I tillegg får man muligheten til å få en fin fremstilling av hender og føtter. Ved 4D ultralyd får man samtidig muligheten til å se barnets bevegelser i 3D, om man er heldig kan man se barnet smile eller gjespe.

3D ultralyd gir først og fremst mor og far muligheten til å se barnet på en unik måte før fødselen. I tillegg kan enkelte misdannelser som leppe gane spalte (hareskår) fremstilles bedre ved 3D undersøkelse enn konvensjonell 2D ultralyd.

3D ultralyd undersøkelse av gravide gjøres alltid som “utvendig ultralyd”. Undersøkelsen foregår altså ved at man legger 3D proben på huden på magen til den gravide, i motsetning til innvendig eller transvaginal ultralyd.

 

Når kan du gjøre 3D ultralyd

3D ultralyd egner seg aller best i tredje trimester.

ør uke 24 er barnet mindre utviklet og har heller ikke fått så mye underhudsfett. Dette gjør at 3D bilder før uke 24 vil se noe annerledes ut enn bilder tatt etter uke 24.

En annen viktig faktor som bestemmer hvor fine 3D bilder man kan få av barnet er mengden fostervann mellom barnet og livmorveggen. For gode bilder må man ha et visst væskesjikt mellom barnet og livmoren. Mot slutten av svangerskapet blir det stadig trangere for barnet inne i livmoren og væskesjiktet mellom barnet og livmoren blir mindre. Ved 3D ultralyd etter uke 32 er sannsynligheten for at det er nok væske mellom barnet og livmoren mindre.

3D undersøkelse anbefales mellom uke 24-32, aller best forutsetninger for gode bilder har man ved uke 27-30.

Ved 3D ultralyd vil jordmor gjøre en full medisinsk undersøkelse av babyen og ta bilder både i 2D og 3D. I noen tilfeller kan barnet av ulike grunner ligge litt dårlig til for de beste 3D bildene, men du vil alltid få med så mange og så gode bilder som vi klarer å fremstille!

Jordmor

Ved våre klinikke i Førde møter du erfarne jordmødre som har videreutdanning i ultralyddiagnostikk ved NTNU. Vi tilbyr ultralyd for gravide gjennom hele svangerskapet!

3d ultralyd