Ultralyd blodårer fot

Ved mistanke om blodpropp i blodårene (vener) i beina er ultralyd den foretrukne undersøkelsen. Ultralyd er en trygg undersøkelse uten røntgenstråler eller andre bivirkninger.

pulsårer-fotUltralyd blodårer fot

Blodårene i kroppen som frakter blodet fra hjertet til organer og vev i kroppen kalles arterier eller pulsårer. Arteriene i beina frakter oksygenrikt blod fra hjertet til føttene. Tilstander som kan ramme arteriene i kroppen er arteriosklerose (åreforkalkninger og kolesterol avleiringer) og blodpropp (emboli).

Med økende alder kan det danne seg arteriosklerose i form av kolesterol avleiringer og åreforkalkninger. Disse åreforkalkningene som dannes i veggen på innsiden av blodårene kan stenge for blodtilførselen til beina og gi dårligere sirkulasjon. Symptomene på nedsatt sirkulasjon til føttene oppstår først når det begynner å bli virkelig nedsatt blodgjennomstrømning og oppstår tidligst når man er i fysisk aktivitet som ved gange, spesielt i motbakke. Vanligste symptomer er smerter i tykkleggen som gir seg innen få minutter etter et den fysiske aktiviteten opphører, da vevet i føttene har lavere behov for blod og oksygen.

Ved undersøkelse Ultralyd blodårer fot fremstiller man blodårene fra lysken ned til ankelen og måle sirkulasjonen i blodårene for å påvise eventuelt trange partier. Ved fin sirkulasjon i arteriene i lyske, lår, knehase og legg kan man utelukke at eventuelle plager i føttene skyldes dårlig sirkulasjon i arteriene. Ved nedsatt sirkulasjon bør man utredes av karkirurg for å vurdere eventuell behandling som operasjon eller utblokking av trange partier via kateter i lysken.

Få rask time til ultralyd blodårer fot ved en av våre klinikker

Du kan få time til Diagnostisk Ultralyd blodårer fot hos våre erfarne legespesialister. Ultralyd blodårer fot inngår også som en del av Austad Diagnostikk sin Helsesjekk Ultralyd.

Vi har klinikker i Oslo, Bergen, TrondheimStavanger, Førde og Ulsteinvik. Vi har kort ventetid!

Nettstedet vårt benytter cookies for at du skal kunne bruke våre tjenester og for trafikkanalyse slik at vi kan lage en bedre tjeneste for deg. Vi er pliktig å informere deg om dette, og hvis dette er greit kan du fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies.