Skip to main content

Ultralyd av hjertet

Hjertelegen undersøker pumpefunksjon, hjerteklaffene
og hjertets anatomi

Kampanje 10% rabatt i oktober

Hva er ultralyd av hjertet?

Ultralyd av hjertet er en undersøkelse hvor man fremstiller hjertet og hovedpulsåren som går ut fra hjertet ved hjelp av ultralyd (ekko). Metoden kalles derfor også for ekkokardiografi og inngår svært ofte som en del av en hjerteutredning.

Legen som utfører vurderingen er hjertespesialist, også kalt kardiolog. Man undersøker hjertet ved å legge en sonde (ultralydprobe) utenpå huden på brystkassen. Ultralydproben sender ut ufarlige lydbølger som fremstiller hjertet. Noe av det unike med ultralyd er at legen kan studere hjertet mens det beveger seg; dette gjør at legen får fremstilt både hjertet sin anatomi, pumpefunksjonen og hjerteklaffene.

Har du time til ultralyd av hjertet hos Austad Diagnostikk inngår også konsultasjon med hjertelegen inkludert samtale, EKG, blodprøver og måling av blodtrykk. Basert på samtalen, ultralyd undersøkelsen og øvrige prøver vil hjertelegen kunne gi deg en individuell plan og skissere eventuelt videre utredning og behandling ved behov for dette.

Priser hjerteutredning

 • Konsultasjon hos kardiolog
  2 490,-
 • Konsultasjon + ultralyd av hjertet
  3 590,-
 • Blodåresjekk + ultralyd av hjertet
  4 790,-
 • Helsesjekk + ultralyd av hjertet
  6 890,-
 • Helsesjekk Total + ultralyd av hjertet
  7 490,-
 • Pristillegg

  PS! Blodprøver for kolesterol, blodsukker og fettstoffer, samt EKG og blodtrykksmåling er inkludert ved alle tjenester hos kardiolog.

 • – Sykkeltest (AEKG)
  2 390,-
 • – Langtids EKG
  990,-
 • – Tlf. oppfølging
  (m. henvisning 550,-) 400,-

Hvordan foregår ultralyd av hjertet?

Kardiolog utfører ultralyd av hjertet

Kardiologen undersøker hjertet med ultralyd

Ultralydundersøkelse av hjertet utføres mens du ligger på siden på en undersøkelsesbenk. Hjertelegen legger en sonde (ultralydprobe) på brystkassen din eller i den øvre del av magen din for å kunne se på hjertet gjennom brystveggen. Selve ultralyd prosedyren tar vanligvis ca. 20-30 minutter, men dette kan variere noe.

Undersøkelsen er smertefri, og siden ultralydapparatet kun benytter lydbølger er undersøkelsen uten bivirkninger. Du trenger heller ikke foreta deg noen forberedelser i forkant. Dersom du skal ta blodprøver, kan det likevel være du bør faste 4-5 timer før konsultasjonen.

Ultralydundersøkelsen + konsultasjon hos hjertelegen tar vanligvis ca. 40 minutter.