Ultralyd abdomen

Kampanje 10% rabatt i oktober

Ultralyd abdomen (mage/bukhulen)

Ultralyd abdomen (mage/bukhulen) har en sentral rolle i utredningen av en rekke tilstander og ved en rekke symptomer og plager.

I abdomen (mageregionen eller bukhulen) ligger mange av kroppens organer, inkludert lever, galleblære, milt, bukspyttkjertel (pankreas), hovedpulsåren (aorta), nyrer, urinblære og tarm og livmor og eggstokker hos kvinner.

Plager i mageregionen som smerter eller ubehag i magen, endring i avføring som forstoppelse eller diare, generelle endringer i kroppen som kvalme, nedsatt apetitt, slappethet og tretthet, vektnedgang og sykdomsfølelse, samt mistanke om spesifikke sykdommer eller tilstander i organene i bukhulen er vanlige årsaker til at man oppsøker lege og hvor ultralyd av magen (abdomen) er en sentral del av utredningen.

Den store nytten ved ultralyd abdomen er at man på en god måte får undersøkt nærmest alle organene i bukhulen og slik har god mulighet til å vurdere organenes funksjon og å oppdage eventuelle sykdommer. Ultralyd abdomen er dessuten en relativt enkel undersøkelse å utføre i trenede hender og helt uten bivirkninger.

Ultralyd egner seg godt til vurdering av organene i bukhulen og er svært en svært sentral undersøkelse spesielt av lever og galleblæren, milt, aorta (hovedpulsåren), nyrer og urinblære. Ultralyd benyttes også til å se på de øvrige organer i bukhulen som lymfeknuter, bukspyttkjertel, tarm, livmor og eggstokker.

Forfatter og medisinsk redaktør: Tor Austad – lege (radiolog)

Følgende organer og pulsårer undersøkes ved Helsesjekk med ultralyd

ORGANER

Klikk på organer for mer informasjon

PULSÅRER

Klikk på blodårer for mer informasjon

Få rask time til helsesjekk med ultralyd ved en av våre klinikker

Bestill Helsesjekk Ultralyd i Bergen, Førde, Hamar, Oslo, Sarpsborg, Skien, Stavanger, Tromsø, Trondheim, Ulsteinvik og Ålesund.
Du trenger ikke henvisning for å få time hos oss.

Ved vår klinikk i Oslo og i Ulsteinvik har du også mulighet til å ta blodprøver, EKG, måle blodtrykket og teste lungefunksjonen ved Helsesjekk Total.

Austad Diagnostikk tilbyr ultralyd i Bergen, Førde, Hamar, Oslo, Sarpsborg, Skien, Stavanger, Tromsø, Trondheim, Ulsteinvik og Ålesund.

Erfarne røntgenleger med god kompetanse innen ultralyd diagnostikk.

Postadresse: Bogstadveien 51, 0366 Oslo
Orgnr: 981906071
© Austad Diagnostikk 2022