Ultralyd abdomen

Ultralyd abdomen (mage/bukhulen) har en sentral rolle i utredningen av en rekke tilstander og ved en rekke symptomer og plager. Ultralyd er en trygg undersøkelse uten røntgenstråler eller andre bivirkninger.

ultralyd-mageUltralyd abdomen (mage/bukhulen)

I abdomen (mageregionen eller bukhulen) ligger mange av kroppens organer, inkludert lever, galleblære, milt, bukspyttkjertel (pankreas), hovedpulsåren (aorta), nyrer, urinblære og tarm og livmor og eggstokker hos kvinner.

Plager i mageregionen som smerter eller ubehag i magen, endring i avføring som forstoppelse eller diare, generelle endringer i kroppen som kvalme, nedsatt apetitt, slappethet og tretthet, vektnedgang og sykdomsfølelse, samt mistanke om spesifikke sykdommer eller tilstander i organene i bukhulen er vanlige årsaker til at man oppsøker lege og hvor ultralyd av magen (abdomen) er en sentral del av utredningen.

Den store nytten ved ultralyd abdomen er at man på en god måte får undersøkt nærmest alle organene i bukhulen og slik har god mulighet til å vurdere organenes funksjon og å oppdage eventuelle sykdommer. Ultralyd abdomen er dessuten en relativt enkel undersøkelse å utføre i trenede hender og helt uten bivirkninger.

Ultralyd egner seg godt til vurdering av organene i bukhulen og er svært en svært sentral undersøkelse spesielt av lever og galleblæren, milt, aorta (hovedpulsåren), nyrer og urinblære. Ultralyd benyttes også til å se på de øvrige organer i bukhulen som lymfeknuter, bukspyttkjertel, tarm, livmor og eggstokker.

Forfatter og medisinsk redaktør: Tor Austad – lege (radiolog)

Få rask time til ultralyd abdomen ved en av våre klinikker

Du kan få time til ultralyd abdomen abdomen hos våre legespesialister.

Vi har klinikker i Oslo, Bergen, TrondheimStavanger, Førde, Skien, Tromsø, Sarpsborg og Ulsteinvik. Du trenger ikke henvisning.

Ultralyd abdomen
  • Ultralyd abdomen
Comments Rating 0 (0 reviews)

Legg igjen en anmeldelse

Sending

Nettstedet vårt benytter cookies for at du skal kunne bruke våre tjenester og for trafikkanalyse slik at vi kan lage en bedre tjeneste for deg. Vi er pliktig å informere deg om dette, og hvis dette er greit kan du fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies.