TESTE

Test

Kostholdet ditt er svært viktig for
fysisk helse og psykisk velvære!

Kampanje 10% rabatt i oktober

Har du høyt kolesterol eller økt risiko for hjerte og karsykdom?

Små justeringer i kostholdet ditt kan raskt gi målbare endringer i kolesterolverdiene. Slik kan du oppnå en sunnere kolesterolprofil, redusert risiko for hjerte og karsykdom og redusert medisinforbruk.

Sammen med klinisk ernæringsfysiolog kan vi utarbeide en individuell kostplan som tar utgangspunkt i ditt nåværende kosthold og hjelper deg med å finne løsninger som er enkle og gjennomførbare. I veiledningen vil vi legge vekt på dine ønsker og preferanser. Alle våre råd er vitenskapelig basert.

Ønsker du time hos klinisk ernæringsfysiolog?

På vår klinikk i Oslo kan du velge mellom videokonsultasjon og vanlig konsultasjon med ernæringsfysiolog. Ved øvrige klinikker tilbyr vi videokonsultasjon.

 • Helsesjekk total

  Conteúdo

 • Diagnostikk

  Conteúdo

 • Ernæring og livsstil

  Kosthold og livsstil er svært viktig for å forebygge sykdom og bevare engod helse

 • Tidlig ultralyd

  Conteúdo

Hvorfor kan høyt kolesterol være skadelig?

For høyt kolesterolnivå kan øke risikoen for å utvikle åreforkalkninger og kolesterolavleringer i blodårene, og slik øke risikoen for hjerte og karsykdom. Plakkene kan påvises ved bildeundersøkelser som ultralyd av halskar og lyskekar, samt CT og angiografi. Spesielt gjelder dette forhøyet verdi av det “dårlige kolesterolet”, LDL.

Hva kan være årsaken til forhøyet kolesterol?

Dine kolesterolverdier er avhengig av gener og alder, men også i stor grad din livsstil. Spesielt vil følgende livsstilsfaktorer være årsaken til forhøyet kolesterol hos svært mange:

 • Overvekt, spesielt økt bukomfang
 • Usunn eller lite hjertevennlig kosthold
 • Lite fysisk aktivitet
 • Røyking

Austad Diagnostikk tilbyr ultralyd i Bergen, Førde, Hamar, Oslo, Sarpsborg, Skien, Stavanger, Tromsø, Trondheim, Ulsteinvik og Ålesund.

Erfarne røntgenleger med god kompetanse innen ultralyd diagnostikk.

Postadresse: Bogstadveien 51, 0366 Oslo
Orgnr: 981906071
© Austad Diagnostikk 2022