Skip to main content

Nyheter

Kampanje 10% rabatt i oktober

Sjekk hjertet og pulsårer

11. september 2023

Forekomsten av hjerte og karsykdom har gått betydelig ned de siste tiårene. Både du og jeg har større fokus på sunnere livsstil, men også som følge av tilgang på bedre forebyggende behandling! Dette viser at forebyggende helse virker, sier radiolog Gunnar Austad.

Austad Diagnostikk har hatt fokus på forebyggende helse og tilbudt helsesjekk og ultralyddiagnostikk i over 20 år. For tiden deltar klinikken aktivt i forskning på hjerte og karsykdom. Nå kan du få sjekket blodårene hos radiolog og hjertet hos kardiolog og gjennom tjenesten Blodåresjekk + Hjertesjekk.

Beregning av blodårenes alder
I forkant av time hos hjertelegen, vil lege og spesialist i radiologi foreta en grundig ultralydundersøkelse av pulsårer på halsen, i buken og i lysken. Austad Diagnostikk har utviklet en ny metode for vurdering av disse pulsårene som gjør at man kan beregne vaskulær alder, det vil si om blodårene fremstår yngre, eldre eller like gamle som din biologiske alder. I tillegg vurderes leveren for fettinnhold – fettlever er en reversibel tilstand som kan gå tilbake gjennom sunt kosthold, regelmessig mosjon og en sunn vekt.

Sjekk av hjertet hos kardiolog
Når vurdering av blodårer og lever i tillegg til svar på blodprøver, EKG og blodtrykk er klart, er det tid for en samtale med hjertelegen. Etter samtalen, vil legen også foreta en ultralydundersøkelse av hjertet ditt. Her vurderes blant annet hjertets anatomi, pumpefunksjon og hjerteklaffene.

Når resultatet på alle tester og analyser er klare, er det tid for at hjertelegen foretar en samlet vurdering. Du vil da få tilbakemelding på om det er behov for livsstilsendring eller eventuelt forebyggende medisiner.

Om Austad Diagnostikk
Austad Diagnostikk har hatt fokus på ultralyd og forebyggende helse i mer enn 20 år. Selskapet ble stiftet av Tor Austad og han er fortsatt aktiv som radiolog. Hans sønn, Gunnar Austad, som både er daglig leder, radiolog og forsker, har vært drivkraften bak ekspansjonen til mange nye byer. I dag har Austad Diagnostikk 13 klinikker i Norden

Klinikker i hele Norge

Bestill Helsesjekk Ultralyd i Bergen, Førde, Oslo, Sarpsborg, Skien, Stavanger, Tromsø, Trondheim, Ulsteinvik og Ålesund.

Du trenger ikke henvisning for å få time hos oss.