Klinisk ernæringsfysiolog

Nyhet! – Nå kan du optimalisere kostholdet ditt sammen med vår erfarne ernæringsfysiolog Marianne Mathiassen!
Kostholdet er avgjørende for fysisk helse og psykisk velvære. Hjerte og karsykdom, høyt blodtrykk og kolesterol, fettlever, diabetes og mageplager kan ofte bedres ved å endre kostholdet. Hos klinisk ernæringsfysiolog Marianne Mathiassen kan du få skreddersydd kostholdsveiledning tilpasset din helse og hverdag, og basert på resultatene fra helsesjekk.
Sammen med ernæringsfysiologen vil du kunne utarbeide en individuell kostveiledning som tar utgangspunkt i din helse og ditt nåværende kosthold, og hjelper deg med å finne løsninger som er enkle, gjennomførbare og effektive. Resultatet kan være forebygging av livsstilssykdommer, reduserte plager fra mage og tarm og redusert bruk av medisiner mot for eksempel høyt blodtrykk, høyt kolesterol og diabetes.
Priser ernæringsfysiolog
*Førstegangskonsultasjon: 1 490,-
Varighet 60 minutter
*Oppfølgingskonsultasjon: 890,-
Varighet 30 minutter
*Pakke ernæringsveiledning: 3 300,-
1×60 min + 3 x 30 min
NB! 20 % rabatt på ordinær konsultasjonspris
Pakke Helsesjekk + kostoptimalisering:
Helsesjekk med ultralyd + 60 min kons. ernæringsfysiolog: 3 590,- (ordinær pris 4 180,-)
Helsesjekk Total + 60 min kons. ernæringsfysiolog: 5 190,- (ordinær pris 5 740,-)
*NB! Introduksjonstilbud: 20 % rabatt ved bestilling innen 2 uker etter helsesjekk.
På vår klinikk i Oslo kan du velge mellom videokonsultasjon og vanlig konsultasjon med ernæringsfysiolog. Ved øvrige klinikker tilbyr vi videokonsultasjon.
Hva kan klinisk ernæringsfysiolog hjelpe deg med?
Klinisk ernæringsfysiolog kan hjelpe deg med kosthold og livsstil ved følgende ved følgende tilstander og problemstillinger
- Kolesterolsenkende og hjertevennlig kost
- Høyt blodtrykk
- Diabetes
- Forebygge livsstilssykdommer
- Fordøyelsesplager
- IBS
- Lav Foodmap
- Cøliaki
- Laktoseintoleranse
- Matallergi og intoleranse
- Overvekt
- Kostoptimalisering
- Ernæring til eldre
- Spiseforstyrrelser
Hvilken kompetanse har klinisk ernæringsfysiolog?

Sykdommer som påvirkes av kosthold og ernæring er blitt en av de viktigste utfordringene i dagens helsevesen. Spesielt er sykdommer som hjerte og karsykdom, diabetes, overvekt og kreftsykdommer tilstander som påvirkes av både hva du spiser og din livsstil generelt.
Status som klinisk ernæringsfysiolog krever gjennomgått femårig masterutdanning ved Universitetet i Oslo, Bergen og Tromsø og gir en beskyttet yrkestittel og status som autorisert helsepersonell.
Klinisk ernæringsfysiolog har gjennom sin utdanning fått en grundig innføring i basalmedisinske fag i tillegg til ernæringslære og vitenskapelige metoder. Mer spesifikt har klinisk ernæringsfysiolog kunnskap om kroppens celler, genetikk, anatomi og fysiologi og kroppens organer og funksjoner. Man har oversikt om hvordan kroppen fungerer både i normalsituasjon og ved utviklet sykdom. Klinisk ernæringsfysiolog besitter også inngående matvarekunnskap, og har oversikt om hvordan de ulike næringsstoffene både bidrar til å opprettholde helse og hvordan sykdom kan forebygges og behandles. Klinisk ernæringsfysiolog har også kunnskap om relevante laboratorietester tilknyttet kosthold og ernæring.