Skip to main content

Nyheter

Kampanje 10% rabatt i oktober

Fokus på hjertehelse!

18. desember 2021

Austad Diagnostikk øker fokuset på forebyggende helse og spesielt hjertehelse ved å inngå samarbeid med erfaren hjertespesialist på Majorstuen i Oslo.

Forebyggende tankesett

Hensikten med en helsesjekk er å være i forkant og dette er spesielt aktuelt når det gjelder forebygging av hjerte og karsykdom. Livsstilsendringer som sunt kosthold, regelmessig mosjon og røykeslutt har stor betydning for sykdomsrisiko, og dette er faktorer man i stor grad kan påvirke selv! I tillegg kan behandling med kolesterolsenkende medisiner og optimalisering av blodtrykket ha positiv effekt på risiko og utvikling av plakk i blodårene.

Hjertespesialisten vurderer risikofaktorer som familiehistorie, alder, kjønn, kolesterolverdier og blodtrykk. I tillegg kan det være aktuelt med ultralyd av hjertet for å vurdere pumpefunksjon og hjerteklaffer.

Plakk score og vaskulær alder

Ved hjelp av en ny metode for kartlegging og beregning av plakk i årene kan Austad Diagnostikk også sammenligne mengden plakk i blodårene mot normalen for kjønn og alder. Dette kan gi tilleggsinformasjon som kan være nyttig når hjertelegen vurdering av behov for forebyggende behandling.

Klinikker i hele Norge

Bestill Helsesjekk Ultralyd i Bergen, Førde, Oslo, Sarpsborg, Skien, Stavanger, Tromsø, Trondheim, Ulsteinvik og Ålesund.

Du trenger ikke henvisning for å få time hos oss.