Helsesjekk med ultralyd

Helsesjekk med ultralyd er en systematisk undersøkelse av en rekke av kroppens organer og regioner (se hvert organ for mer informasjon). 

Hensikten med en helsesjekk er å påvise eventuell sykdom på et tidlig tidspunkt, og å avdekke risiko for hjerte og karsykdom.

Helsesjekk med ultralyd utføres av legespesialist innen bildediagnostikk

Undersøkelsen utføres av spesialist (røntgenlege) med erfaring innen ultralyd. Austad Diagnostikk benytter topp moderne ultralydapparater – både høy kompetanse og godt utstyr er viktig for resultatet ved ultralydundersøkelse.

Ved vår klinikk i Oslo har du også mulighet for å ta blant annet ta blodprøver, EKG og måle blodtrykk dersom du ønsker det i tillegg gjennom Helsesjekk Total.

Ultralyd av organene i kroppen

Ultralydteknologi har i en årrekke blitt benyttet til å undersøke en rekke av kroppens organer ved hjelp av ufarlige lydbølger (ekko).

Under helsesjekken undersøker legen organer fra hals til lyske, inkludert blant annet stoffskiftekjertelen på halsen, lymfebaner, bryst og armhuler, bukspyttkjertelen, lever, galleblære og galleveier, nyrer og urinveier, prostata, testikler, livmor og eggstokker.

Ultralyd av pulsårene i kroppen

Ultralyd egner seg godt til å undersøke blodårene i kroppen. Blant blodårene som undersøkes under helsesjekken er halspulsårer, hovedpulsåren i magen (aorta) og lyskearteriene som forsyner bena.

Legen måler sirkulasjonen i blodårene og avdekker eventuelle åreforkalkninger og kolesterolavleiringer (plakk). Tilstedeværelse av plakk gir informasjon om risiko for hjerte og karsykdom.

NB! Kampanje 10 % på Helsesjekk i Trondheim ved bestilling før 20.01 (kampanjepris 2150,-). Du trenger ingen henvisning. Husk å oppgi kampanjekode TRD 03!

Tilbakemelding etter helsesjekk

I tillegg til at du får et muntlig svar under selve undersøkelsen, blir det også skrevet en rapport som oppbevares i din journal hos oss.  Du får med deg et skriftlig svar på helsesjekken umiddelbart om du ønsker det. Dersom det oppdages forhold som må følges opp videre, henvises du til videre utredning og behandling, eventuelt via fastlege dersom dette er mest hensiktsmessig.

Din erfaring er viktig for oss

Din opplevelse av våre tjenester er svært viktig for oss, vi setter derfor stor pris på alle tilbakemeldinger slik at vi kan forbedre og utvikle oss. Så langt i 2018 har vi god grunn til å være fornøyd med tilbakemeldingene fra brukerne av våre tjenester, da hele 99 % som har vært hos oss har angitt at de er enten svært fornøyde eller fornøyde!

Ulemper ved helsesjekk

Ved alle helseundersøkelser og tester kan det forekomme tilfeller av overdiagnostisering og falskt positive tilfeller, også ved «helsesjekk med ultralyd». Ved å benytte leger med stor faglig kompetanse innen ultralyddiagnostikk, fortløpende evaluering av helsesjekken og gjennom bruk av ultralydapparater av svært høy kvalitet fokuserer man derimot kontinuerlig på å gjøre undersøkelsen best mulig.

helsesjekk

Få rask time til Helsesjekk med ultralyd  ved en av våre klinikker

Bestill Helsesjekk Ultralyd i Oslo, Bergen, Stavanger, TrondheimFørde, Skien, Tromsø, Østfold og Ulsteinvik. Vi har topp moderne utstyr og kort ventetid! Du trenger ikke henvisning for å få time hos oss.

Nettstedet vårt benytter cookies for at du skal kunne bruke våre tjenester og for trafikkanalyse slik at vi kan lage en bedre tjeneste for deg. Vi er pliktig å informere deg om dette, og hvis dette er greit kan du fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies.