Skip to main content

Helsesjekk
med ultralyd

Systematisk undersøkelse av
kroppens organer og blodårer

HELSESJEKK MED ULTRALYD
HOS SPESIALIST

Konsultasjonen inkluderer ultralyd av organene og pulsårene i kroppen.

Spesialisten vurderer resultat mot din alder og kjønn, og eventuelle plager du har.

Hensikten med en helsesjekk kan være å avdekke risikofaktorer, symptomer som bør følges opp og å påvise allerede utviklet sykdom på et tidlig tidspunkt.

Ultralyd av organene i kroppen

Klikk på organer for mer informasjon

Ultralydteknologi har i en årrekke blitt benyttet til å fremstille en rekke av kroppens organer ved hjelp av lydbølger (ekko).

Under helsesjekken undersøker legen blant annet stoffskiftekjertelen på halsen, lymfebaner, bryst og armhuler, bukspyttkjertelen, lever, galleblære, nyrer og urinveier, prostata, testikler, livmor og eggstokker.

Legen undersøker organene i tur og orden og vurderer om de er normale. Spesialisten vurderer resultatet mot alder og kjønn, og eventuelle plager du har.

Ultralyd av pulsårene i kroppen

Klikk på blodårer for mer informasjon

Under helsesjekken undersøker legen halspulsårer, hovedpulsåren i magen (aorta) og lyskearteriene som forsyner bena.

Legen måler sirkulasjonen i blodårene og avdekker eventuelle utvidelser, åreforkalkninger og kolesterolavleiringer (plakk). Tilstedeværelse av plakk gir informasjon om risiko for hjerte og karsykdom ut over måling av kolesterolnivået.

Gjennom sunt kosthold, regelmessig mosjon og røykeslutt, og i noen tilfeller bruk av medisiner, kan fremvekst av plakk bremses og i noen tilfeller reverseres. Slik reduseres også fremtidig risiko for hjerteinfarkt og hjerneslag.

Tilbakemelding etter helsesjekk

I tillegg til at du får et muntlig svar under selve undersøkelsen, blir det også skrevet en rapport som oppbevares i din journal hos oss. Du får med deg et skriftlig svar på helsesjekken umiddelbart om du ønsker det. Dersom det oppdages forhold som må følges opp videre, henvises du til videre utredning og behandling.

Få rask time til helsesjekk med ultralyd ved en av våre klinikker

Bestill Helsesjekk med Ultralyd i Bergen, Førde, Oslo, Sarpsborg, Skien, Stavanger, Tromsø, Trondheim, Ulsteinvik og Ålesund.

Du møter spesialist (røntgenlege) med erfaring innen ultralyd.  Du trenger ikke henvisning for å få time hos oss.

I Oslo, Stavanger, Ålesund og Ulsteinvik har du også mulighet til å ta blodprøver, EKG, måle blodtrykket og teste lungefunksjonen ved Helsesjekk Total.

I Oslo tilbyr vi hjerteutredning og ultralyd av hjertet hos kardiolog.