Ultralyd lysken

Som ledd i Helsesjekk Ultralyd undersøkes blodårer og lymfeknuter i lysken. Ved mistanke om brokk i lyskeregionen undersøkes også dette.

Ultralyd-lymfeknuterUltralyd lysken

I lysken ligger blodårene til beina (pulsårer og vener) og sentrale lymfeknuter som drenerer lymfer fra beina. Ved Helsesjekk Ultralyd undersøker vi begge lysker med ultralyd. Man vurderer da blodårene som forsyner beina med oksygenrikt blod (arteriene / pulsårene) både for å se om det foreligger åreforkalkninger eller kolesterolavleiringer og for å se om blodgjennomstrømningen videre mot beina er god. Dersom det er mistanke om redusert sirkulasjon ned til beina undersøker man blodårene helt ned til og med leggen med ultralyd. Ved betydelige åreforkalkninger og redusert sirkulasjon til beina kan man få symptomer som smerter i leggen ved belastning, smerter som vanligvis inntreffer innen få minutter etter start av belastning og som gir seg innen kort tid etter hvile. Ved utbredte åreforkalkninger og kolesterolavleiringer kan det være aktuelt å forebygge mot risiko for hjerte/karsykdom (se ultralyd blodårer hals for mer informasjon).

Lymfeknutene i lysken vurderes for å se etter forstørrede eller unormale lymfeknuter (se ultralyd lymfeknuter for mer informasjon).

En vanlig årsak til plager i lysken er nyoppstått kul i lyskeregionen. I tillegg til lymfeknute og fettkul er lyskebrokk en ikke uvanlig årsak til kul i lysken. Et lyskebrokk (inguinal brokk/hernie) er en utposning gjennom bukveggen som trenger seg videre ned mot lyskeregionen. Brokk i lyskeregionen kan også passere litt dypere ned mot låret og kalles da lårbrokk (femoral brokk/hernie). Både lyskebrokk og lårbrokk kan i de fleste tilfeller lett identifiseres med ultralyd.

ultralyd bilderFå rask time til ultralyd lysken ved en av våre klinikker

Du kan få time til Diagnostisk Ultralyd lysken hos våre erfarne legespesialister. Ultralyd lyskeninngår også som en del av Austad Diagnostikk sin Helsesjekk Ultralyd.

Austad Diagnostikk har klinikker i Oslo, Bergen, Stavanger, TrondheimFørde og Ulsteinvik. Vi har topp moderne utstyr og kort ventetid! Du trenger ikke henvisning for å få time hos oss.

Nettstedet vårt benytter cookies for at du skal kunne bruke våre tjenester og for trafikkanalyse slik at vi kan lage en bedre tjeneste for deg. Vi er pliktig å informere deg om dette, og hvis dette er greit kan du fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies.