Skip to main content

Helsesjekk
med ultralyd

Systematisk undersøkelse av kroppens organer
og blodårer, inkludert ultralyd av kroppen
Kampanje 10% rabatt i oktober

HELSESJEKK MED ULTRALYD HOS SPESIALIST

Konsultasjonen inkluderer ultralyd av organene og pulsårene i kroppen.

Spesialisten vurderer resultat mot din alder og kjønn, og eventuelle plager du har.

Hvorfor ta en helsesjekk?

Hensikten med en helsesjekk kan være å avdekke risikofaktorer, symptomer som bør følges opp og å påvise allerede utviklet sykdom på et tidlig tidspunkt.
Ultralydteknologi har i en årrekke blitt benyttet til å fremstille en rekke av kroppens organer ved hjelp av lydbølger (ekko).

Ultralyd av organene i kroppen

Klikk på organer for mer informasjon

Ultralyd er egnet til å vurdere en rekke tilstander i organene som bl.a ulike kreftsykdommer, fettlever, gallestein, nyrestein og betennelsestilstander i blant annet stoffskiftekjertel, galleblære og tarm.

Under helsesjekken undersøker legen blant annet stoffskiftekjertelen på halsen, lymfebaner, bryst og armhuler, bukspyttkjertelen, lever, galleblære, nyrer og urinveier, prostata, testikler, livmor og eggstokker.

Legen undersøker organene i tur og orden og vurderer om de er normale. Spesialisten vurderer resultatet mot alder og kjønn, og eventuelle plager du har.

Ultralyd av pulsårene i kroppen

Klikk på blodårer for mer informasjon

Under helsesjekken undersøker legen halspulsårer, hovedpulsåren i magen (aorta) og lyskearteriene som forsyner bena.

Legen måler sirkulasjonen i blodårene og avdekker eventuelle utvidelser, åreforkalkninger og kolesterolavleiringer (plakk). Tilstedeværelse av plakk gir informasjon om risiko for hjerte og karsykdom ut over måling av kolesterolnivået.

Gjennom sunt kosthold, regelmessig mosjon og røykeslutt, og i noen tilfeller bruk av medisiner, kan fremvekst av plakk bremses og i noen tilfeller reverseres. Slik reduseres også fremtidig risiko for hjerteinfarkt og hjerneslag.

I Oslo, Stavanger og Ålesund tilbyr vi også en grundig kartlegging av pulsårene etterfulgt av vurdering hos kardiolog, les mer om Blodåresjekk + Hjertesjekk her.

Tilbakemelding etter helsesjekk med ultralyd

I tillegg til at du får et muntlig svar under selve undersøkelsen, blir det også skrevet en rapport som oppbevares i din journal hos oss. Du får med deg et skriftlig svar på helsesjekken umiddelbart om du ønsker det. Dersom det oppdages forhold som må følges opp videre, henvises du til videre utredning og behandling.

illustrasjon av doktor som gir resultatene av helsesjekken til en kvinne inne på et legekontor

Få rask time til helsesjekk med ultralyd

Bestill Helsesjekk med Ultralyd i Bergen, Førde, Hamar, Oslo, Sandvika, Sarpsborg, Skien, Stavanger, Tromsø, Trondheim, Tønsberg, Ulsteinvik og Ålesund.

Du møter spesialist (røntgenlege) med erfaring innen ultralyd.  Du trenger ikke henvisning for å få time hos oss.

TILLEGG TIL HELSESJEKK MED ULTRALYD

I Oslo, Stavanger, Bergen, Ålesund og Ulsteinvik har du også mulighet til å ta blodprøver, EKG, måle blodtrykket og teste lungefunksjonen ved Helsesjekk Total. Her tilbyr vi også hjerteutredning og ultralyd av hjertet hos kardiolog.

Den mest omfattende helseundersøkelsen, Executive helsesjekk, kan du få i Oslo, i Sandvika og i Stavanger.