Helsesjekk med ultralyd

Helsesjekk med ultralyd er en systematisk undersøkelse av en rekke av kroppens organer og regioner.

Hensikten med en helsesjekk kan være å avdekke risikofaktorer, symptomer som bør følges opp og å påvise allerede utviklet sykdom på et tidlig tidspunkt. En helsesjekk kan også motivere til en sunnere livsstil.

Helsesjekk med ultralyd hos spesialist

Undersøkelsen utføres av spesialist (røntgenlege) med erfaring innen ultralyd. Både høy kompetanse og godt utstyr er viktig for resultatet ved ultralydundersøkelse.

Ved vår klinikk i Oslo og i Ulsteinvik har du også mulighet til å ta blodprøver, EKG, måle blodtrykket og teste lungefunksjonen ved Helsesjekk Total.

NB! Pris for full helsesjekk med ultralyd 2590,- Hos oss møter du kun legespesialister. Ikke nødvendig med henvisning.

Ultralyd av organene i kroppen

Ultralydteknologi har i en årrekke blitt benyttet til å fremstille en rekke av kroppens organer ved hjelp av lydbølger (ekko).

Legen undersøker organene i tur og orden og vurderer om de er normale. Samtidig vurderes funnene på ultralyd opp mot din alder og kjønn, og eventuelle symptomer og plager du har.

Under helsesjekken undersøker legen blant annet stoffskiftekjertelen på halsen, lymfebaner, bryst og armhuler, bukspyttkjertelen, lever, galleblære, nyrer og urinveier, prostata, testikler, livmor og eggstokker.

Ultralyd av pulsårene i kroppen

Under helsesjekken undersøker legen halspulsårer, hovedpulsåren i magen (aorta) og lyskearteriene som forsyner bena.

Legen måler sirkulasjonen i blodårene og avdekker eventuelle utvidelser, åreforkalkninger og kolesterolavleiringer (plakk). Tilstedeværelse av plakk gir informasjon om risiko for hjerte og karsykdom ut over måling av kolesterolnivået.

Gjennom sunt kosthold, regelmessig mosjon og røykeslutt, og i noen tilfeller bruk av medisiner, kan fremvekst av plakk bremses og i noen tilfeller reverseres. Slik reduseres også fremtidig risiko for hjerteinfarkt og hjerneslag.

Tilbakemelding etter helsesjekk

I tillegg til at du får et muntlig svar under selve undersøkelsen, blir det også skrevet en rapport som oppbevares i din journal hos oss.  Du får med deg et skriftlig svar på helsesjekken umiddelbart om du ønsker det. Dersom det oppdages forhold som må følges opp videre, henvises du til videre utredning og behandling.

Din erfaring er viktig for oss

Din opplevelse av våre tjenester er svært viktig for oss, vi setter derfor stor pris på alle tilbakemeldinger slik at vi kan forbedre og utvikle oss. Siste året har vi god grunn til å være fornøyd med tilbakemeldingene fra brukerne av våre tjenester, da hele 99 % som har vært hos oss har angitt at de er enten svært fornøyde eller fornøyde!

Få rask time til helsesjekk med ultralyd ved en av våre klinikker

Bestill Helsesjekk Ultralyd i Oslo, Bergen, Stavanger, TrondheimFørde, Skien, Tromsø, Ålesund, Østfold og Ulsteinvik. Du trenger ikke henvisning for å få time hos oss.

Nettstedet vårt benytter cookies for at du skal kunne bruke våre tjenester og for trafikkanalyse slik at vi kan lage en bedre tjeneste for deg. Vi er pliktig å informere deg om dette, og hvis dette er greit kan du fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies.