Helsesjekk med ultralyd

Helsesjekk med ultralyd er en systematisk undersøkelse av en rekke av kroppens organer og regioner (se hvert organ for mer informasjon). 

Hensikten med helsekontrollen er å påvise eventuell sykdom som kreft på et tidlig tidspunkt, og samtidig å identifisere risiko for hjerte og karsykdom slik at man kan forebygge og forhindre utvikling av hjerteinfarkt og hjerneslag.

Statistikken viser at sjansen for å få sykdommer som kreft, hjerteinfarkt og hjerneslag øker etter man er 40-50 år.

Undersøkelsen utføres av spesialist (røntgenlege) med lang erfaring innen ultralyd. Austad Diagnostikk har til enhver tid kun de beste ultralydapparatene på markedet – både høy kompetanse og topp utstyr er avgjørende for godt resultat ved ultralydundersøkelse.

Ved vår klinikk på Skøyen har du også mulighet for å ta blant annet ta blodprøver, EKG og måle blodtrykk dersom du ønsker det i tillegg gjennom Helsesjekk Total.

En kreftsvulst lager ikke smertefibre og vokser gjerne i flere år før den gir seg til kjenne. Ultralyd kan oppdage kreftsvulster lenge før de gir symptomer eller plager. Det er en fordel å finne en kreftsvulst så tidlig som mulig; behandlingen blir som regel enklere, og prognosen (sjansen for å overleve) blir også bedre.

Utvikling av kalk- og fettpåleiringer i åreveggen begynner flere år før forandringene gir seg til kjenne som angina, hjerteinfarkt og hjerneslag. Ultralyd kan vurdere tilstedeværelse og grad av påleiringene og slik si om du er i risikosonen for utvikling av sykdom som hjerteinfarkt og hjerneslag.

Tilbakemelding etter helsesjekk

I tillegg til at du får et muntlig svar under selve undersøkelsen, blir det også skrevet en rapport som oppbevares i din journal hos oss.  Du får med deg et skriftlig svar på helsesjekken umiddelbart om du ønsker det. Dersom det oppdages forhold som må følges opp videre, henvises du til videre utredning og behandling, eventuelt via fastlege dersom dette er mest hensiktsmessig.

Regelmessig helsesjekk

Den beste effekten av Helsesjekk Ultralyd forventer man etter gjentatte undersøkelser ettersom man da har større mulighet til å oppdage eventuell sykdom på et tidligere tidspunkt. Vi anbefaler derfor at undersøkelsen ikke bare gjøres en gang, men at undersøkelsen gjentas med bestemte tidsintervaller (annet hvert år).

Om du har spesielle plager eller symptomer som du selv oppfatter som unormalt for deg, er det viktig at du bestiller time hos din fastlege.

Din erfaring er viktig for oss

Din opplevelse av våre tjenester er svært viktig for oss, vi setter derfor stor pris på alle tilbakemeldinger slik at vi kan forbedre og utvikle oss. Så langt i 2018 har vi god grunn til å være fornøyd med tilbakemeldingene fra brukerne av våre tjenester, da hele 99 % som har vært hos oss har angitt at de er enten svært fornøyde eller fornøyde!

Ulemper ved helsesjekk

Ved alle helseundersøkelser og tester kan det forekomme tilfeller av overdiagnostisering og falskt positive tilfeller, også ved «helsesjekk med ultralyd». Ved å benytte leger med stor faglig kompetanse innen ultralyddiagnostikk, fortløpende evaluering av helsesjekken og gjennom bruk av ultralydapparater av svært høy kvalitet fokuserer man derimot kontinuerlig på å gjøre undersøkelsen best mulig. Se link for nærmere informasjon.

helsesjekk

Få rask time til Helsesjekk med ultralyd  ved en av våre klinikker

Bestill Helsesjekk Ultralyd i Oslo, Bergen, Stavanger, TrondheimFørde, Skien, Tromsø og Ulsteinvik. Vi har topp moderne utstyr og kort ventetid! Du trenger ikke henvisning for å få time hos oss.

Austad Diagnostikk har ultralyd klinikk i Oslo, Bergen, Stavanger, TrondheimFørde, Skien, Tromsø og Ulsteinvik. Her møter du våre erfarne røntgenleger med god kompetanse innen ultralyd diagnostikk og erfarne jordmødre med kompetanse innen graviditet, svangerskapsomsorg og ultralyd av gravide

Nettstedet vårt benytter cookies for at du skal kunne bruke våre tjenester og for trafikkanalyse slik at vi kan lage en bedre tjeneste for deg. Vi er pliktig å informere deg om dette, og hvis dette er greit kan du fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies.