Helsesjekk total

Total helsesjekk inkluderer den unike og grundige “helsesjekk med ultralyd” hos røntgenlege, i tillegg til utvidede blodprøver, lungefunksjonstest, EKG og blodtrykk som vurderes av spesialist i allmennmedisin.

Den totale helsesjekken er for deg som ønsker en ekstra grundig helsekontroll. Fordelen med å ta både ultralyd og de øvrige testene hos oss, er at allmennlegen og radiologen kan vurdere de ulike testene opp mot hverandre og evt. diskutere svarene sammen ved behov – undersøkelsen gir derfor en svært helhetlig vurdering av kroppens organer og funksjoner. 

Undersøkelsen tilbys ved vårt kontor på Skøyen i Oslo.

Helsesjekk – hva undersøkes?

Total helsesjekk utføres i to påfølgende seanser fortløpende uten opphold. Første del av undersøkelsen utføres hos røntgenlege, hvor du gjennomgår “helsesjekk med ultralyd“. Undersøkelsen tar vanligvis ca. 20-30 minutter. Etter at du er ferdig hos røntgenlegen, vil annet helsepersonell følge deg videre den neste halvtimen hvor det blant annet blir tatt blodprøver, EKG, lungetest og blodtrykk (se under).

Helsesjekk med ultralyd hos røntgenlege

Første del av den totale helsesjekken utføres hos røntgenlege. Det er en fordel at du er fastende til undersøkelsen (ikke har spist de siste 4-5 timene), men du kan drikke vann og kaffe på forhånd. Røntgenlegen vil undersøke kroppen din med ultralyd fra halsen til beina. Blant organene som undersøkes er:

 • Halspulsårer
 • Skjoldbruskkjertelen
 • Lymfebaner
 • Bryst og armhuler (hos kvinner)
 • Lever og galleblære
 • Nyrer og urinblære
 • Bukspyttkjertelen
 • Prostata
 • Livmor og eggstokker
 • Pulsårer til beina

Hensikten med helsesjekken er å påvise eventuell sykdom på et tidlig tidspunkt, og å identifisere eventuell økt risiko for hjerte og karsykdomer slik at man kan forebygge og forhindre utvikling av hjerteinfarkt og hjerneslag. Se her for mer informasjon om helsesjekk med ultralyd.

Etter at du er ferdig med ultralydsjekken og har fått svar fra røntgenlegen, blir du fulgt av helsesekretær eller sykepleier for ytterligere undersøkelser.

Utvidede prøver som tolkes hos spesialist i allmennmedisin

Helsesjekk med ultralyd gir legen en unik oversikt over kroppens indre, både organene og blodårene fremstilles svært god og dette gjør det mulig å oppdage både sykdom og forstadier til sykdom slik at behandlingen blir lettere og prognosen bedre.

Enkelte tester og undersøkelser kan det likevel være fornuftig å ta i tillegg, vi ønsker derfor å gi deg muligheten til å ta disse testene hos oss. Slik slipper du å forholde deg til flere klinikker og kan spare verdifull tid. I tillegg blir det lettere for legene å tolke og analysere prøvene samlet.

De viktigste utvidede prøvene som tas etter ultralydundersøkelsen er:

 • Utvidede blodprøver
 • Blodtrykk
 • EKG (hjerterytmeundersøkelse)
 • Spirometri (lungefunksjonstest)
 • Vekt
 • Høyde

Testene tar ca. 30 minutter å gjennomføre. Etter at de er gjennomført, kan du reise hjem mens blodprøver og de andre resultatene analyseres av spesialist i allmennmedisin (allmennlege). Det er vanlig at du får svar (via brev) innen 1 – 2 uker, avhengig av postgang. NB! svar på ultralydundersøkelsen får du umiddelbart.

Tilbakemelding etter total helsesjekk

Som ved vanlig helsesjekk med ultralyd får du både muntlig og skriftlig svar fra røntgenlegen som undersøker deg. Resultatet fra undersøkelsen lagres også i din journal hos Austad Diagnostikk.

Blodprøver og de andre testene analyseres i etterkant av undersøkelsen, før de vurderes samlet av lege som er spesialist i allmennmedisin. Allmennlegen vil vurdere testene samlet og diskuterer også resultatet med radiologen dersom det er behov for dette. Du får da en grundig og begrunnet tilbakemelding. Det er vanlig at du får svar innen 1-2 uker etter helsesjekken, avhengig av postgang for blodprøver og brev!

Dersom det oppdages forhold som må følges opp videre, henvises du til videre utredning og behandling, eventuelt via din fastlege dersom dette er mest hensiktsmessig.

NB! Pris for Helsesjekk Total kun 4980,- inkl alle undersøkelser. Vi har kort ventetid, topp moderne utstyr og kun erfarne spesialister.

Regelmessig helsesjekk

Den beste effekten av helsesjekk og helsekontroller har forskningen vist at man kan forvente først etter gjentatte undersøkelser, ettersom man da har større mulighet til å oppdage eventuell sykdom på et tidligere tidspunkt. Vi anbefaler derfor at undersøkelsen ikke bare gjøres en gang, men at undersøkelsen gjentas med bestemte tidsintervaller (etter 1-2 år år).

Om du har spesielle plager eller symptomer som du selv oppfatter som unormalt for deg, er det viktig at du bestiller time hos din fastlege.

Få rask time hos oss!

Total helsesjekk tilbyr vi i øyeblikket kun ved vår avdeling på Skøyen i Oslo. Du kan derimot bestill Helsesjekk med ultralyd på vårt kontor på Majorstuen i Oslo, Bergen, Stavanger, TrondheimFørde og Ulsteinvik. Vi har topp moderne utstyr og kort ventetid! Du trenger ikke henvisning for å få time hos oss.

Nettstedet vårt benytter cookies for at du skal kunne bruke våre tjenester og for trafikkanalyse slik at vi kan lage en bedre tjeneste for deg. Vi er pliktig å informere deg om dette, og hvis dette er greit kan du fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies.