Helsesjekk Total

Helsesjekk Total inkluderer både “helsesjekk med ultralyd” hos røntgenlege, og utvidede blodprøver, lungefunksjonstest, EKG og blodtrykk som vurderes av spesialist i allmennmedisin.

Den totale helsesjekken er for deg som ønsker en ekstra grundig helsekontroll. Allmennlege og radiolog vurdere de ulike testene opp mot hverandre og ved behov diskutere resultatene sammen for å gi deg en helhetlig vurdering.

Undersøkelsen tilbys ved vår klinikk i Oslo og i Ulsteinvik.

Helsesjekk – hva undersøkes?

Total helsesjekk utføres i to påfølgende seanser uten opphold. Første del av undersøkelsen utføres hos røntgenlege, hvor du gjennomgår ultralyd av blodårer og organer i kroppen som ledd i “helsesjekk med ultralyd“. Undersøkelsen tar vanligvis ca. 20-30 minutter.

Etter at du er ferdig hos røntgenlegen, vil våre sykepleiere følge deg videre den neste halvtimen hvor det blant annet blir tatt blodprøver, EKG, lungetest og blodtrykk (se under).

Helsesjekk med ultralyd hos røntgenlege

Første del av Helsesjekk Total utføres hos røntgenlege. Det er en fordel at du er fastende til undersøkelsen (ikke har spist de siste 4-5 timene), men du kan drikke vann og kaffe på forhånd. Røntgenlegen vil undersøke kroppen din med ultralyd fra halsen til beina. Blant organene som undersøkes er:

Se her for mer informasjon om helsesjekk med ultralyd.

Etter at du er ferdig med ultralydsjekken og har fått svar fra røntgenlegen, blir du fulgt av våre sykepleiere for ytterligere undersøkelser.

Utvidede prøver som tolkes av spesialist i allmennmedisin

Umiddelbart etter at du er ferdig med ultralydundersøkelsen vil våre sykepleiere vil følge deg og videre for ytterligere undersøkelser. Sammen med sykepleier vil du få tatt:

  • Utvidede blodprøver
  • Blodtrykk
  • EKG (hjerterytmeundersøkelse)
  • Spirometri (lungefunksjonstest)
  • Vekt
  • Høyde

Testene hos sykepleier tar ca. 30 minutter å gjennomføre. Etter undersøkelsene, kan du reise hjem mens blodprøver og de andre resultatene analyseres av spesialist i allmennmedisin (allmennlege).

Allmennlegen vil også gå gjennom svaret fra ultralydundersøkelsen og vurdere dette opp mot de øvrige testene. Det er vanlig at du får svar (via brev) innen 1 – 2 uker, avhengig av postgang. NB! svar på ultralydundersøkelsen får du umiddelbart.

NB! Kampanje 15 % for Helsesjekk Total kun 3 850,- i Ulsteinvik og 4 250,- i Oslo. Inkluderer samlet vurdering av alle undersøkelser. Vi har kort ventetid, topp moderne utstyr og kun erfarne spesialister.

Tilbakemelding etter total helsesjekk

Som ved vanlig helsesjekk med ultralyd får du både muntlig og skriftlig svar fra røntgenlegen som undersøker deg. Resultatet fra undersøkelsen lagres også i din journal hos Austad Diagnostikk.

Blodprøver og de andre testene analyseres i etterkant av undersøkelsen, før de vurderes spesialist i allmennmedisin. Allmennlegen vil vurdere testene og svaret fra ultralydundersøkelsen samlet og diskuterer også resultatet med radiologen dersom det er behov for dette. Du får da en grundig og begrunnet tilbakemelding. Det er vanlig at du får svar innen 1-2 uker etter helsesjekken, avhengig av postgang for blodprøver og brev!

Dersom det oppdages forhold som må følges opp videre, henvises du til videre utredning og behandling, eventuelt via din egen lege dersom dette er mest hensiktsmessig.

Få rask time hos oss!

Total helsesjekk tilbyr vi i øyeblikket kun ved vår avdeling i Oslo. Du kan derimot bestill Helsesjekk med ultralyd på vårt kontor på Majorstuen i Oslo, Bergen, Stavanger, TrondheimFørde, Skien, Tromsø, Ålesund, Sarpsborg og Ulsteinvik. Du trenger ikke henvisning for å få time hos oss.

Nettstedet vårt benytter cookies for at du skal kunne bruke våre tjenester og for trafikkanalyse slik at vi kan lage en bedre tjeneste for deg. Vi er pliktig å informere deg om dette, og hvis dette er greit kan du fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies.