Forberedelse
til ultralyd

Generelt om forberedelse til ultralyd

Kampanje 10% rabatt i oktober

VI HOLDER ÅPENT!

Alle våre klinikker holder åpent og du skal føle deg trygg når du kommer til oss! Vi følger strenge og oppdaterte retningslinjene for smittevern.

Vi anbefaler at du møter tidligst 10 minutter før avtalt tid

Dette for å redusere smittefaren for deg selv, og andre. I tillegg anbefaler vi at du desinfiserer eller vasker hendene når du kommer inn på venteværelse og før du drar fra klinikken.

NB! Ikke kom inn til oss, dersom du:

  • Har mistanke om at du er smittet, eller du er bekreftet smittet
  • Har hatt nærkontakt med noen som er mistenkt, eller bekreftet smittet
  • Har luftveissymptomer, som hoste, feber, sår hals eller lignende.

Har du spørsmål rundt dette kan du ta kontakt med oss direkte! Se forøvrig FHIs informasjon om koronavirus.

Forberedelse til ultralyd

Eventuell forberedelse før undersøkelse avhenger om det er hals, øvre mageregion eller nedre mageregion som skal vurderes. Om ingen av disse områdene skal undersøkes trenger du ingen forberedelser.

«Full sjekk»

Helsesjekk med ultralyd inkluderer både hals og øvre- og nedre mageregion. For best mulig undersøkelse anbefales derfor at du faster (ikke spiser mat eller drikker andre vesker enn vann/kaffe/te) 5 timer før undersøkelsen og ikke later vannet siste de 1-2 timene før undersøkelsen. Se i tillegg anbefalinger om «Hals» under.

Øvre mageregion

Ved undersøkelse av organer i øvre mageregion (lever, galleblære, bukspyttkjertel, milt, nyrer og hovedpulsåren) er det viktig at du ikke har spist (eller drukket andre vesker enn vann) de siste 5 timene før undersøkelsen ettersom mat og luft i tarmsystemet forringer undersøkelsen.

Nedre mageregion

Ved undersøkelse av livmor/eggstokker, urinblære og prostata er det viktig at urinblæren ikke er tom. Det er derfor en fordel om du drikker et par glass vann og ikke tisser siste 1-2 timene før undersøkelsen.

Hals

For optimal undersøkelse i forbindelse med helsesjekk eller diagnostisk ultralyd av halsen er det viktig at legen får best mulig oversikt over strukturene på halsen.

Det er derfor en fordel at halsen er fri for smykker og halsbånd. Ta derfor gjerne disse av før du kommer inn til legen! Vi anbefaler gjerne også menn å barbere seg på øvre del av halsen den dagen man skal til undersøkelse.
PS! Det er ikke nødvendig å barbere kjevepartiet.

Austad Diagnostikk tilbyr ultralyd i Bergen, Førde, Oslo, Sarpsborg, Skien, Stavanger, Tromsø, Trondheim, Ulsteinvik og Ålesund.

Erfarne røntgenleger med god kompetanse innen ultralyd diagnostikk.

Postadresse: Bogstadveien 51, 0366 Oslo.
© Austad Diagnostikk 2021