Skip to main content

Forberedelse
til ultralyd

Generelt om forberedelse til ultralyd
Kampanje 10% rabatt i oktober

Forberedelse til ultralyd

Eventuell forberedelse før undersøkelse avhenger om det er hals, øvre mageregion eller nedre mageregion som skal vurderes. Om ingen av disse områdene skal undersøkes trenger du ingen forberedelser.

Helsesjekk

Helsesjekk med ultralyd og Helsesjekk Total inkluderer undersøkelse av både hals og øvre- og nedre mageregion. For best mulig undersøkelse anbefales derfor at du faster (ikke spiser mat eller drikker andre vesker enn vann, svart kaffe eller te) 5 timer før undersøkelsen. I tillegg anbefaler vi at du ikke later vannet siste de 1-2 timene før undersøkelsen. Se i tillegg anbefalinger om «Hals» under.

PS! Faste medisiner kan tas som normalt.

Øvre mageregion

Ved undersøkelse av organer i øvre mageregion (lever, galleblære, bukspyttkjertel, milt, nyrer og hovedpulsåren) er det viktig at du ikke har spist (eller drukket andre vesker enn vann, svart kaffe eller te) de siste 5 timene før undersøkelsen ettersom mat og luft i tarmsystemet forringer undersøkelsen.

PS! Faste medisiner kan tas som normalt.

Nedre mageregion

Ved undersøkelse av livmor/eggstokker, urinblære og prostata er det viktig at urinblæren ikke er helt tom. Det er derfor vanligvis lurt å drikker et par glass vann og ikke tisser de siste 1-2 timene før undersøkelsen.

PS! Blæren trenger heller ikke å være sprengfull!

Hals

For optimal undersøkelse i forbindelse med helsesjekk eller diagnostisk ultralyd av halsen er det viktig at legen får best mulig oversikt over strukturene på halsen.

Det er derfor en fordel at halsen er fri for smykker og halsbånd. Ta derfor gjerne disse av før du kommer inn til legen! Vi anbefaler gjerne også menn å barbere seg på øvre del av halsen den dagen man skal til undersøkelse.
PS! Det er ikke nødvendig å barbere kjevepartiet.