Skip to main content

Ofte stilte
spørsmål

Kampanje 10% rabatt i oktober

Her er noen av de vanligste spørsmålene vi får.

Hva er helsesjekk med ultralyd?

Helsesjekk med ultralyd er en omfattende og systematisk undersøkelse av en rekke organer. Ved hjelp av spesielt trenede øyne og topp moderne ultralydteknologi, kan både blodårene i kroppen og de indre organene fremstilles på en god måte!

Hvor kan jeg ta helsesjekk?

I dag finner du Austad Diagnostikk i ni byer i hele landet. Her finner du oss i ditt distrikt: Bergen, Førde, Oslo, Sarpsborg, Skien, Stavanger, Tromsø, Trondheim, Ulsteinvik og Ålesund 

Hva i kroppen blir undersøkt?

Under helsesjekken undersøker legen følgende organer: Stoffskiftekjertelen på halsen, lymfebaner, bryst og armhuler, bukspyttkjertelen, lever, galleblære og galleveier, nyrer og urinveier, prostata, testikler, livmor og eggstokker.

I tillegg undersøkes følgende blodårer:
– Halspulsårer
– Hovedpulsåren i magen (aorta)
– Lyskearteriene som forsyner bena

Legen måler sirkulasjonen i blodårene og avdekker eventuelle åreforkalkninger og kolesterolavleiringer (plakk). Tilstedeværelse av plakk gir informasjon om risiko for hjerte og karsykdom.

Ved våre klinikker i Oslo og Ulsteinvik har du også mulighet for å ta blant annet ta blodprøver, EKG og måle blodtrykk dersom du ønsker det i tillegg gjennom Helsesjekk Total.


Hvem foretar undersøkelsen?

Undersøkelsen utføres av spesialist (røntgenlege) med erfaring innen ultralyddiagnostikk og helsesjekk.

Hva koster det?

Full helsesjekk med ultralyd koster 2590 kroner. Se prisoversikten her!

Når får jeg svar?

Legen og du går sammen gjennom resultatet før du forlater klinikken!